Alapanyagok


A kutyáknak olyan eledelre van szükségük, amely a következő hat fő tápanyagból áll: fehérje, zsírok, szénhidrátok, víz, vitaminok és ásványi anyagok. Minden tápanyagnak fontos szerepe van az állatok szervezetének működésében.

FEHÉRJÉK
A fehérjék elsődleges forrásai a frissen vágott csirke, a hal, a bárányhús és a tojás. Fehérjetartalmukkal, teljes aminosav profiljukkal hozzájárulnak az esszenciális aminosavak megfelelő beviteléhez.

• CSIRKEHÚS
A termékekben felhasznált szárított csirkehús frissen vágott csirkék húsa, tollaktól és egyéb szennyeződésektől mentes. Mindennek köszönhetően a nyersanyag nagy mennyiségben tartalmaz biológiailag értékes, 95%-ban emészthető fehérjéket.
• HAL
Az AZP szárazeledelekben felhasznált hal a skandináv országokból származik és kizárólag friss tengeri hal felhasználásával készül, tenyésztett halat sohasem tartalmaz.
• BÁRÁNYHÚS
Az AZP ÚJ-Zélandról származó bárányhúst tartalmazó termékeit problémás bőrű és allergiás megbetegedésekre hajlamos kutyáknak ajánljuk.
• TOJÁS
A tojásokat még frissen a tojásfeldolgozó üzembe szállítják. Itt a tojásléből tojáspor készül, miközben a porító silókban meleg levegő segítségével a vizet elpárologtatják. Ez az eljárás garantálja legnagyobb mértékben a nyersanyag értékes tápanyagainak megőrzését. A tojásban található fehérjék élettanilag rendkívül értékesek.

ZSÍROK
A zsírok házi kedvenceink számára az elsődleges energiaforrások. A zsírsavak arányának gondos kiválasztása több okból is alapvetően fontos. Étvágyfokozó hatásuk mellett, esszenciális zsírsavakkal járulnak hozzá állataink egészséges étrendjéhez. A szükséges esszenciális zsírsavak a csirkehúsban található zsírokból, a tengeri halakból származó olajokból és a lenmagban található növényi olajokból kerülnek kedvenceink eledelébe. Ezen kívül gondot fordítanak a gyártás során arra is, hogy az omega-3 és omega-6 zsírsavak kiegyensúlyozott arányban kerülnek az AZP szuper prémium szárazeledelekbe. Az esszenciális zsírsavak segítenek megőrizni kedvenceink bőrének és szőrének egészséges állapotát, és szerepet játszanak a gyulladásos betegségek elkerülésében. A többszörösen telítetlen zsírsavak egyéb jótékony hatással is bírnak a bőrre: ruganyossá teszik és késleltetik annak öregedését.

SZÉNHIDRÁTOK
A kutyák számára a szénhidrátok jelentik a másik fő energiaforrást. A szénhidrátok azonnal felhasználható energiával látják el az állatokat. Az AZP szárazeledelek könnyen emészthetőek és megfelelő mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak. Ez annak köszönhető, hogy csak kifogástalan minőségű nyersanyagot használnak, első osztályú rizst és kukoricát. A génkezelt növények használata kizárt. További garancia a minőségre, hogy a nyersanyagokat szigorú ellenőrzésnek vetik alá. A gyártási technológiának köszönhetően az AZP eledelek könnyen emészthetőek és a tápanyagok kiválóan hasznosulnak. Szigorú ellenőrzések biztosítják, hogy az AZP termékek egyáltalán nem tartalmaznak mikotoxinokat és aflatoxinokat.

ROSTOK
A kiegyensúlyozott étrendben nagyon fontos a megfelelő mennyiségű rost bevitele, mivel ez segít továbbítani az elfogyasztott eledelt a bélcsatornában. Az AZP termékek cukorrépapépet tartalmaznak, ami magas rosttartalma miatt az ürülék konzisztenciáját javítja. A cukorrépapép hozzájárul az egészséges bélműködéshez, csakúgy mint a rövid szénláncú zsírsavak, melyek a bélbolyhokban szívódnak fel.

Frukto -oligosza charid (FOS) tartalmú AZP termékek is hasonlóan jótékony hatásúak az emésztésre: hozzájárulnak a tejsavas flóra kialakításához, mely a kórokozók elleni védelem fő fegyvere. Kedvező hatású a bélre az AZP termékekben található élesztőkivonat, mely mannán -oligosza charid (MOS) forrás, a hozzáadott B-vitaminok és természetes antioxidánsokat tartalmazó anyagok pedig megvédik a bélbaktériumokat, és a toxinokat eltávolítják a szervezetből. Az élesztőkivonat az immunrendszert igen nagymértékben mozgósítja. Az AZP eledelek gyártásakor külön figyelmet szentelnek annak, hogy a különböző kutyafajták az igényüknek megfelelő rosttartalomhoz jussanak. Szorulásra ill. hízásra hajlamos fajták eledelét borsórostokkal és cellulóz-porral dúsítják. Ezek a rostok segítenek leküzdeni az emésztési problémákat, serkentik a bélmozgást, ugyanakkor a jóllakottság érzetét keltik. Az egyiptomi útifű magja természetes módon segíti a béltartalom gyorsabb ürülését.

VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK
A vitaminok a helyes táplálkozás alapkövei, mivel a szervezet biokémiai reakcióit irányítják. Hiányuk néha nehezen felismerhető, néha szemmel látható egészségügyi problémákhoz vezet. A megfelelő mennyiségű napi vitaminbevitel gondoskodik kedvence megfelelő életfunkcióiról. Az AZP eledelek vitamintartalma kiegyensúlyozott és teljes mértékben megfelel az állatok fiziológiás szükségleteinek az adott fejlődési szakaszban. Minden egyes fajtának saját igényeihez mérten biztosítjuk a makro- és nyomelemek megfelelő mennyiségét, hogy a legkiegyensúlyozottabb eledelt adhassa kedvencének.
Fehérjék


ZsírokSzénhidrátok

Rostok


Vitaminok